Trømborg IL

Lysløypa

Lysløypa

Lysløypa i Trømborg

Vi er svært stolte av lysløypa i Trømborg. Ca 3,5km med mykt underlag i form av bark og grus i lett varierende terreng fungerer ypperlig til både å gå tur, løpe eller gå på ski vinterstid

Løypen er godt opplyst med LED-lamper nesten hele veien. Så fort det er nok snø er Trømborg IL raskt ute med å lage skiløyper.


Arbeidet med løypen ble planlagt våren 1988. Den første utbygningsperioden varte fra 1988-1992. I underkant av 3000 dugnadstimer fordelt 110 organiserte dugnader resulterte i en svært god start på dagens løype.

Opprinnelig byggekomite for lysløypen besto av følgende:

Leder: Kjell Grønnern

Nestleder: Odd Lysaker

Olav Melting

Dagfinn Trømborg

Jan Amundsen


I en periode på slutten av 90-tallet forfalt lysløypens standard noe. Det ble søkt om midler av Trømborg IL sin fondskonto og nytt vedlikehold ble iverksatt. Etter dette har lysløypen holdt høy standard, med løpende vedlikehold de senere år. På tidlig 2000 tall ble løpen forlenget med ca 350m med midler fra DNB stiftelsen. Fra 2010 har Arnfinn Kopperud vært primus motor for dette arbeidet. Arbeidet med LED-lys ble introdusert og delvis finansiert av Gjensidige Stiftelsen og Eidsberg Sparebank.

Det jobbes idag med å knytte lysløypa i Trømborg med lysløypen fra Eidsberg slik at man kan få en vesentlig lenge runde. Forlengelsen vil innebære ca 3,5km ekstra løype. Dette arbeidet er initiert av Eidsberg Stasjon Velforening. Forventet ferdigstillelse i 2021.


Terrengløp / Karusellrenn

Hvert år arrangeres det terrengløp i lysløypa første tirsdag etter høstferien og 5 tirsdager deretter kl. 18. Ved snø på vinteren arrangeres karusellrenn ved passende føreforhold. Hvis ikke arrangerte karusellrenn gjennomføres det terrengløp også på vårhalvåret.


Ønsker du å sponse lysløypa?

Ved kjøp av skilt på lysstolpene får idrettslaget inn endel midler som benyttes til utbedring og vedlikehold av lysløypa.

Både privatpersoner og firmaer kan "kjøpe" sin plass langs løypen. Vi ordner skilt som henges opp godt synlig.

Pris:

500,- privatpersoner

800,- firma



Kart over lysløypa:



Skihytta

I forbindelse med lysløypa er det satt opp en ny skihytte. Les mer om denne ved å trykke på bildet:

Skihytta

TRØMBORG IL
KILDEVEIEN 6
1850 Mysen

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift